Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

WPOST: Kavga Soruşturmasını Bir An Önce Bitirin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında, Türk Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan olaylar, ABD medyasında yer almaya devam ediyor.

Washington Post gazetesi başyazısında, Washington polisinin olaylara ilişkin “titiz” bir soruşturma sürdürdüğünü belirterek, soruşturmanın biran önce sonuçlandırılması gerektiğini yazdı. 

WPost Editoryal Kurulu imzası ile yayımlanan başyazıda, Türk Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan olaylardan sonra ABD Dışişleri Bakanlığı ve Kongre’den gelen kınama ve eleştiriler ile ABD’nin Ankara Büyükelçisinin protesto için Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması anımsatıldı.

Buna karşın Beyaz Saray’ın sessizliğine de vurgu yapılan başyazıda, Washington polisinin, istihbarat teşkilatı ve Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğiyle soruşturmayı sürdürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:
“Dikkatli bir çalışma yapılması gereğini anlıyoruz ama  aynı zamanda barışçıl göstericilere savunulamaz saldırıdan sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için bir aciliyet hissiyatı da olmalıdır. Yasal işlemler başlatılmalı. Eğer bazı vakalarda diplomatik dokunulmazlık yargılanmayı engelliyorsa, failler ABD’de istenmeyen kişi ilan edilmeli.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.