Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

WSJ: ankara iki savaşa daha fazla dahil oluyor

NEW YORK(ANKA) – ABD’li medya, Türkiye’de ateşkes çökmesinden sonra PKK’nın güvenlik güçlerine yönelik “en ölümcül” saldırısı olarak nitelediği Dağlıca saldırısı ve bunun ardından TSK’nın örgütün hedeflerine gerçekleştirdiği hava baskınlarını değerlendirirken Wall Street Journal,  IŞİD karşıtı operasyonlara da katılan Ankara’nın iki savaşa daha fazla dahil oluşu"nun zamanlamasına vurgu yapıyor. 

WSJ gazetesi, “Türkiye, Kürt isyancılarına karşı hava baskınlarını başlattı” başlığı ile verdiği geniş haberinde Dağlıca saldırısını, ateşkesin çöktüğü Temmuz ayından bu yana “hükümet güçlerine yönelik en ölümcül saldırı” olarak nitelerken TSK’nın operasyonları ve Ankara’da düzenlenen güvenlik zirvelerine dikkat çekiyor.

“PKK ile Türk hükümet güçleri arasındaki tırmanan çatışmalar, Ankara’nın İslam Devletine karşı askeri operasyonlara katılmasına denk düştü” diyen gazete, Türk uçaklarının, ABD’nin öncülüğündeki IŞİD karşıtı operasyonlara katılırken ABD’nin İncirlik Üssü’nden hava baskınlarını başlattığına işaret ediyor.

Bunun ardından gazete “Ankara’nın iki savaşa daha fazla dahil oluşu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) parlamento çoğunluğunu yeniden kazanmayı umduğu erken seçime iki aydan kısa bir süre kala gerçekleşiyor” diye yazdığı haberinde Türk hükümeti ile PKK arasındaki ateşkesin HDP’nin baraj astığı Haziran seçiminden sonra çöktüğünü anlatıyor.

PKK’nın ateşkes ihlalleri hemen tırmanırken örgütün hükümetten Güneydoğu’da baraj ve askeri tesisler yapımını durdurmasını istediğini de anlatan gazete,  haberinde AKP’nin çoğunluğunu kaybetmesinden sonra koalisyon kurma çabalarının sonuçsuz kaldığına da dikkat çekiyor.

WSJ  haberinde ayrıca “Barış görüşmeleri sırasında PKK’nın gençlik kanadı, kentsel bölgelerde genişledi, özellikle halen Türk güvelik güçleriyle savaştığı nüfusun çoğu Kürt olduğu Güneydoğu’da” diyor. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.