Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Yabancı Medya Zeytin Dalı Harekatını Konuşuyor

Türkiye’nin Afrin’e yönelik olarak başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı” yabancı medyada büyük yankı buluyor.

NEW YORK TİMES: 72 TÜRK UÇAĞI ABD DESTEKLİ MİLİSLERİ BOMBALADI

New York Times, “72 Türk savaş uçağı Suriye’de ABD destekli Kürt milisleri bombaladı” dedi. Operasyon sırasında bir hava üssünün de bombaladığını belirten gazete, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu savaşçılarının da sınırı geçerek Afrin’e girdiklerini ve Kürt militanlarıyla çatıştıkları bilgilerini de aktardı.

Haberde, “ABD’nin uyarılarına rağmen rest çeken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör tehdidi olarak nitelediği milisleri ezme sözünü verdi” yorumu da yapılıyor.

DAİLY MAİL: TÜRKİYE İÇ SAVAŞTA YENİ BİR CEPHE AÇIYOR

İngiliz Daily Mail gazetesi, “Dramatik fotoğraflar, Türkiye’nin ABD destekli Kürt misislerine karşı hava baskınlarıyla Suriye savaşında yeni bir cephe açıldığını gösteriyor. Bu da potansiyel olarak Rusya ile bağlarına zarar veriyor” ifadelerini kullandı. Haberde, şöyle denildi:

“Türkiye, terör örgütü olarak gördüğü YPG’nin, kendi sınırları içinde mücadele ettiği yasa dışı Kürt isyancı grubun bir uzantısı olduğunu söylüyor ve YPG’yi,  Suriye’nin çok taraflı iç savaşta devrim karşıtı bir güç olarak gören Suriyeli muhalefet gruplarla ortak bir amacı var.”

TELEGRAPH: TÜRKİYE ABD DESTEKLİ KÜRT GÜÇLERİNİN ELİNDEKİ KENTE TAARRUZ BAŞLATTI

Zeytin Dalı Harekatını, “Türkiye ABD destekli Kürt güçlerinin elindeki Suriye kentine karşı taarruz başlattı” sözleriyle duyuran diğer bir İngiliz gazetesi Telegraph ise “Türk savaş uçakları, Cumartesi günü Suriye’nin Afrin’nin bazı yerleşim merkezlerini vurarak insanların evleri ve sığınaklarına sığınmaya zorladı” savlarına yer verdi.

Ankara’nın taarruzun Türkiye’nin sınırları ve bölgeye güvenlik sağlayacağını “iddia ettiğini” söyleyen gazete, Ankara’nın operasyona ilişkin yabancı hükümetleri bilgilendirdiğine dikkat çekiyor.

ASHARQ AL-AWSAT: HAVA BASKINLARĞ KÜRT GRUPLARINA YÖNELİK OPERASYONUN BİR PARÇASI

Londra merkezli Asharq Al-Awsat gazetesi de Türkiye’nin Afrin’i hedef alan hava baskınları için “Ankara’nın Türkiye’nin sınırlarına yakın bölgelerdeki Kürt gruplarına yönelik olarak başlattığı askeri operasyonunun bir parçası” diyor.

Türkiye’nin YPG’yi PKK’nın uzantısı olmakla “suçladığını” belirten gazete, PKK için “Türkiye’nin güneydoğusunda 30 yıldan fazla bir isyan yürüten, Ankara ve Batılı müttefiklerce terör grubu olarak görülen” bir örgüt nitelemesini yapıyor.

LE MONDE: RUSYA ‘YEŞİL IŞIK’ YAKTI

Fransız Le Monde gazetesi, Ankara’dan günlerce yapılan resmi açıklamalardan sonra Afrin operasyonunun Cumartesi günü başlatıldığını anlattığı haberinde, “Ankara ile Washington Arasında Kriz” ara başlığı altında YPG ağırlıklı SDG’nin Washington öncülüğündeki uluslararası koalisyon “esaslı bir ortağı olduğunu” vurguluyor.

Afrin’in “Rusya’nın nüfuz alanı”nda bulunduğuna da işaret edilirken, Afrin’in yer aldığı bölgede uluslararası koalisyonun korumasının “sınırlı” olduğunu belirtiliyor. Haberde,  Afrin’ın “bölgede bir askeri varlığı bulunduran, ülkenin bu kısmında hava sahasını kontrol eden Rusya’nın nüfuz alanı içinde bulunduğunun” altını çizilirken, Rusya’nın Türk uçaklarının operasyonları için Ankara’ya “yeşil ışık” yakmış olması gerektiğinin düşünüldüğü ifade ediliyor.

VOA: TÜRKİYE, ABD DESTEKLİ KÜRT GRUBUNU HEDEF ALIYOR

Amerika’nın Sesi (VOA) İngilizce yayınında, “Türkiye hava baskınlarıyla Suriye’de ABD destekli Kürt grubunu hedef alıyor” başlıklı haberinde, TSK’nin düzenlediği hava baskınlarının YPG’yi hedef aldığını belirttikten sonra “ABD, İslam Devleti ile mücadelede YPG’ye destek veriyor” dedi.

ABD Yönetiminin geçen hafta Türkiye’den YPG’ye saldırmamasını istediğini, Rusya’nın ise itidal çağrısında bulunduğunu kaydeden VOA, haberinde “siyasi çözüm tehlikede” iddiasına yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.