Yaptırımlar Rus Şirketlerin Zarar Görmeyeceği Şekilde Kaldırılacak

Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye'ye yönelik yaptırımların aşamalı olarak kaldırılacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen özür mektubu ve iki lider arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından görevlendirdiği hükümet, Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması için toplandı. Toplantıya başkanlık eden Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'ye yönelik yaptırımların düzeltilmesi için teklifler hazırlanmasını istedi.

Rus basınından edinilen bilgiye göre Medvedev, yaptırımların aşamalı olarak iptal edileceğini belirtirken, bunun Rus şirketlerinin zarar görmeyeceği şekilde yapılacağını ifade etti. Medvedev, Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunun iptalinin ise ek çalışmalar gerektireceğini söyledi. Ayrıca Medvedev’in, "Rus turistlerin güvenliği konusunda Türkiye'den garanti almamız önemli" dediği belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.