Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Yunanistan, Türkiye’de Tutuklu İki Askeri Konusunda 'Kaygılı'

Geçen Perşembe günü “yanlışlıkla” Türkiye’nin topraklarına girdikten sonra tutuklanan iki Yunan askerinin yargılanacak olmasının “zaten gergin” olan ikili ilişkileri “daha da gerginleştirdiği” yorumları yapılıyor.

Yunan gazetesi Kathimerini “Perşembe günü kazaen sınırı geçtikten sonra Türkiye’de tutuklanan iki Yunan askerinin pazartesi günü görülecek dava, zaten gergin olan iki ülke arasındaki ilşkileri daha da gerginleştirdi” diye yazıyor.

“Atina, başka koşullarda çözümlenmesinin birkaç saat alacağı bir sorunun haftalarca uzamasından endişeli” diyen gazete, Yunan hükümetinin "tutuklama kararı  mahakemenin “askerleri casusluk ile suçlaması için herhangi bir gerekçe içermezse de  Ankara’nın nihai kararı geciktererek askerlerin tutukluk süresini uzatmak  amacıyla elindeki tüm hukuki araçlara başvurmasından" kaygılandığını söylüyor.

Kathimerini, Atina’nın sorunun hızlıca çözümlenebileceği konusunda iyimser olmaya devam ettiğini söylediğine de dikkat çekerken Türkiye’nin Angelos Mitretodis ve Dimitris Kouklatzis isimli iki Yunan askerinin tahliyesi için 15 Temmuz darbe girişiminden sonra “Yunanistan’a kaçan sekiz Türk askerinin iadesine bağlamaya çalışacağı yönünde herhangi bir işaret bulunmadığını” da belirtiyor.  

Atina Yüksek Mahkemesi’nin Türk hükümetinin iade talebini reddettiğini anımsatıldığı haberde Yunanistan ile Türkiye arasında Ege’de, Türkiye ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasında ise Kıbrıs’ta yaşanan sıkıntılara dikkat çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.