Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

Zarif: ABD Boş Hayallere Saplanıp Kaldı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ardından Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de, İran’ı tarihindeki en ağır yaptırımlarla tehdit eden ABD’ye çok tepki gösterdi. Zarif, ABD için “Bu devlet, başarısız diplomasi ve boş hayallere saplanıp kalmıştır” dedi.

Mehr News’a göre, Zarif, Twitter hesabından “ABD’nin yaptığı siyasi düzenbazlık sırf eski alışkanlıklarına geri dönmeleri anlamına geliyor. Bu devlet belirli çıkarları olan gruplar tarafından dikte edilen başarısız diplomasi ve boş hayallere saplanıp kalmıştır. Dolayısıyla aynı yanlış hataları tekrarladığı için beraberinde kötü sonuçlara varacaktır” mesajını paylaştı. Bakan Zarif, “İran, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından ortaklarıyla çalışacaktır” ifadesini de kullandı. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, Popmeo'nun konuşmasının hemen ardından yaptığı  sert  açıklamada, “ABD, İran milletine diz çöktüremeyecek” sözleriyle rest çekmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.