Öne Çıkanlar tbmm palandöken gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi

2017 LYS Sonuçları Açıklandı!

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. ÖSYM, yüzbinlerce öğrencinin ve velinin heyecanla beklediği sonuçları web adresinden duyurdu.

LYS sınav sonuçlarının açıklanması ile lise son sınıf öğrencileri, iki aşamalı sınav sürecini tamamladı. İlk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girip barajı geçerek LYS’ye girmeye hak kazanan öğrenciler ve velileri için heyecanlı bekleyiş sona erdi. LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başlıyor.

LYS Sonuçları Nereden Öğrenilecek?

LYS 2017 sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesindeki sorgulama ekranından öğrenilebilecek. Adaylar, LYS sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sorgulama ekranından görecek. Adaylara herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sorgulama ekranına gerekli bilgileri giren adaylar, LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayılarını, YGS puanları ve başarı sıralarını, LYS puanları ve başarı sıralarını, Ortaöğretim Başarı Puanları (OBP) ile yerleştirme puanları ve başarı sıralarını görebilecek.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4306

LYS'ye Kaç Kişi Girdi?

LYS-1'e 839 bin 124, LYS-2'ye 470 bin 409, LYS-3'e 832 bin 994 ve LYS-4'e 538 bin 885, LYS-5'e ise 101 bin 332 aday başvuruda bulundu. 2017 LYS'ye toplam 1 milyon 72 bin 396 kişi girdi.

LYS Sonuçları Üniversiteye Girişte Nasıl Kullanılacak?

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, LYS’de 180 ve üzeri puan alan adaylar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebilecek. 180 ve üzeri puanı olmayan adayların, sadece ön lisans programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunurken, bu adaylar LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edemeyecek.

LYS Tercihleri Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

2017 tercih kılavuzuna göre, tercihler 18 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin web sayfası üzerinden erişime açılan aday işlemleri sistemi üzerinden yapacak. Adaylar tercih süresi bitimine kadar tercihlerinde değişiklik yapılabilecek. Adaylar, tercih sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden öğrenebilecek.

YÖK Kontenjanları Açıklandı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), geçen yıl 778 bin olarak açıkladığı üniversite kontenjanları, bu yıl 800 bine yükseldi. 4 yıllık lisans programlarında 2014'te 414 bin 244 kontenjan ayrılırken, bu yıl 422 bin 305 kontenjana yer verildi. Önlisans programlarında ise kontenjan sayısı 379 bine yükseltildi. Öte yandan özel yetenek bölümlerine, 25 bin 803 kontenjan verildi. Tercih yapacak öğrenciler tercih kılavuzuna, http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/OSYS/OSYSKONTKILAVUZU22062017.pdf adresinden ulaşabilecek
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.