Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth

5 Üniversiteye Rektör Ataması Yapılacak

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacak. Bugün başlayan başvuru süresi 18 Mayıs Cuma günü mesai saati bitimiyle sona erecek.

Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) 5 üniversite için rektör adaylığı başvurusuna ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacak. Başvurular, 7-18 Mayıs tarihleri arasında kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na yapılacak. YÖK, rektör ataması için başvuruda bulunacak kişilerde şu şartların aranacağını belirtti:

“’Profesör’ olarak en az üç yıl görev yapmış olmalı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir hali bulunmalı,rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olmalıdır.”

Açıklamada, rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, belirtilen şartları taşıması halinde herhangi bir devlet veya vakıf üniversitesinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmalarının şart olmadığı kaydedildi. Açıklamaya göre, başvuru dilekçesi ile ÖSYM’nin resmi internet adresindeki ilgili açıklamasında yer alan formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer almalı. Adaylar sadece bir üniversitenin rektörlüğü için başvuru yapabilecek. Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na yapılabileceği gibi, "rektoraday@yok.gov.tr" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek.

-ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERİSTESİ REKTÖRÜ GÖNEN İSTİFA ETMİŞTİ-

5 Nisan’da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olan Volkan Bayar, Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Araştırma Görevlisi Yasir Armağan ile Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürmüştü.

11 Nisan’da ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen istifa ettiğini açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.