Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

Berkan Doruk Eke ‘Math League High School Contest’’ Yarışmasında Dünya Sekizincisi Oldu

Amerika ve Kanada başta olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerinden 11.sınıf öğrencilerinin katıldığı ‘‘Math League High School Contest’’ yarışmasında Irmak Lisesi öğrencisi Berkan Doruk Eke, dünya sekizincisi oldu.

“Math League” yarışması, Amerika ve Kanada başta gelmek üzere, dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bir matematik yarışmasıdır. Öğrencilerin İngilizce ve matematik becerilerini ölçen, kendilerini diğer ülkelerdeki öğrencilerle  kıyaslama fırsatı sağlayan ve 6 etaptan oluşan “Math League-High School Contest” sınavına yaklaşık 100.000 öğrenci katılıyor.

Irmak Okulları 11. sınıf öğrencisi Berkan Doruk Eke, bu sınavda okulunu başarıyla temsil ederek tüm soruları cevapladı ve  “Student With A Perfect Score” listesinde yer alarak dünya sekizincisi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.