Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company

Dönem Tatilini Verimli Geçirebilmek İçin 5 Öneri

Yarıyıl tatiline sayılı günler kaldı. 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona eriyor. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut ebeveynlere hem karne için hem de tatil sürecinde çocuğa karşı uygulanması gereken davranışlar konusunda önerilerde bulundu.

“Ödevleri Son Güne Bırakmayın”

Karabulut, verilen ödevleri son günlere bırakmayıp, çocukla birlikte ödevleri yetiştirmek için strese girilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Çocuğunuzun durumuna göre bir program dâhilinde hem eğlenin hem de ödevleri yapın” tavsiyesinde bulundu.

“Günde 2 Saat Ödevlere Ayırın”

6-12 yaş aralığındaki çocuklara, veli-öğretmen iş birliği içinde hem ödev hem de eğlencenin olduğu günlük programlar yapılabileceği önerisinde bulunan Psikolog Karabulut, “12 yaştan büyük çocuklar kendi programlarını daha rahat oluşturabilirler. Sabah saatleri 2 saati ödevlere ayırmak yeterli olacaktır” dedi.
“Sosyal Aktiviteleri Kaçırmayın”

Karabulut,  ailelerin,  sinema, tiyatro, konser gibi etkinliklere katılarak, çocukla kaliteli zaman geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Kötü Karneye Kızmayın, İyi Karneyi Takdir Edin”

Ailelerin, çocuğa sakince böyle şeylerin olabileceğini, yeterli çalışmadığı için notunun düşük olduğunun söylenmesi gerektiğini vurgulayan Karabulut, “İkinci dönem notunu düzeltmesi konusunda onu yüreklendirin. İyi karne getiren çocuğu ise takdir edin. Pahalı hediyeler almak, çocuğun ödüle kavuşmak için iyi not getirmesine, ödülün olamayacağı ortamlarda çalışmamasına neden olacaktır. Bunun yerine iyi gelmiş karneleri takdir etmek, övmek ve iyi dileklerde bulunmak, manevi olarak değerli bazı armağanlar vermek uygun olabilir” dedi.

“Tablet ve Bilgisayar Kullanımını Abartmayın”

Sömestre tatilinde, tablet ve bilgisayar gibi aletlerin ihtiyaca yönelik kullanılmasına izin verilmesi gerektiğini belirten Uzman Psikolog, “Bir şey araştırmak, adres-telefon bakmak, ödev hazırlamak, eğlenmek vs. gibi durumlarda kullanılabilir. Bağımlılık şeklinde kullanımlar olmaması için ihtiyaç durumu bittiğinde dijital olmayan dünyaya geri dönmek gerekir ”ifadesini kullandı.
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.