Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse vizyona girecek yeni filmler Cuma günü vizyona girecek yeni filmler türk telekom Aubameyang hatay reyhanlı avantaj Atom tedavisinden sonraki süreç nedir avcı avcılar belediye başkanı handan toprak memur

Hacettepe Odyoloji 50. Yaşını Kutladı

Türkiye’de ilk olarak 1968 yılında eğitime başlayan Hacettepe Odyoloji bölümü, Odyoloji biliminin duayenlerinin de bir araya geldiği özel bir etkinlik düzenleyerek 50. Yılını kutladı.

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Odyoloji’nin 50. Yılı”etkinlikleri Sıhhiye Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Açılış törenine, Hacettepe Odyoloji Bilim Dalı kurucularından Prof. Dr. Nazmi Hoşal, Prof. Dr. Erol Belgin, Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gonca Sennaroğlu, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye OKSUD (Odyoloji Konuşma ve Ses Uzmanları Derneği) Başkanı Özlem Konukseven, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen ve Prof. Dr. Yücel Tanyeri katıldı

YILDA 3 BİN KİŞİYE İŞİTME CİHAZI TAKILIYOR
Hacettepe Üniversitesi Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları bölümünün ilk profesörü emekli Öğretim Üyesi Erol Belgin bir sunum yaparak Odyoloji’nin 50 yılını dünden bugüne anılarıyla özetledi.Amerika’dan sonra Odyoloji alanında dünyanın en önde gelen ülkesi olduğumuzu belirten Erol Belgin, “Avrupa’da bile bizdeki gibi bir eğitim yok. Sağlık Bakanlığının da desteğiyle Türkiye’de bin yüz elli tane işitme tarama merkezimiz var. Yılda 3 bin kişiye işitme cihazı takıp normal insanlar gibi hayatlarını sürdürmelerini sağlıyoruz. Bu Hacettepe’nin başarısıdır” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen de 47 yıllık Hacettepeli olarak, Odyoloji bölümünün kuruluşuna ve başarılarına yakından tanıklık ettiğini belirterek beyin sapı implantı ameliyatları ile de bu başarılarını taçlandırdığını ifade etti.

Çok sayıda Odyolog ve öğrenci tarafından ilgiyle izlenen etkinlik, Prof. Dr. Yücel Tanyeri’nin başkanlığında “Hacettepe Odyoloji’nin Kuruluşu ve Gelişimi” adlı panelle devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.