Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Kız Öğrenciler Daha Umutlu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri üzerinde yapılan ankete göre, kız öğrenciler erkek öğrencilere göre geleceklerinden daha umutlu.

3 bin 509 öğrenci üzerinde yapılan “Mutlu musunuz?” anketine göre, öğrencilerin yüzde 52,3’ü (Bin 832 öğrenci) mutlu, yüzde 11,6’sı (405 öğrenci) mutsuz olduğunu belirtirken, yüzde 36.1’i (bin 264 öğrenci) ise emin olmadığını söyledi.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural’ın verdiği Probability and Statistics (MAT 271E) ve Olasılık-İstatistik (MAT 271) dersleri kapsamında 200 öğrenci tarafından 3 bin 509 öğrenciye mutlu olup olmadığı, geleceğinden umutlu olup olmadığı, mutlu edecek meslek dalları, ekonomik durumları gibi sorular soruldu.

Ankete katılan öğrencilerin verdiği cevaplar ise cinsiyet, yaş, eğitim, ekonomik durum, konaklama şekli ve gelir durumuna göre değerlendirildi. Anket verilerine göre erkek öğrencilerin yüzde 51’i mutluyken, kız öğrencilerin ise yüzde 55,1’i mutlu.

-“EKONOMİK DURUM MUTLULUĞU ARTIRIYOR”-

Anket verilerine göre öğrencilerin ekonomik durumu ve gelir durumları mutluluklarını artırıyor. Ekonomik durumu daha iyi olan öğrencilerin yüzde 60,6’sı mutlu. Ayrıca her ay düzenli geliri olan öğrencilerin ise yüzde 58,2’si mutlu olduklarını ifade ederken, bu oran burslularda yüzde 46,9’a, gelirim yok diyenlerde ise yüzde 25’e kadar geriliyor.

-“ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 52.3’Ü GELECEĞİNDEN UMUTLU”-

“Üniversite öğrencisi olarak geleceğinizden umutlu musunuz?” sorusuna, öğrencilerin yüzde  52.3’ü "evet" yanıtını verdi. "Geleceğimden umutlu değilim" diyen öğrencilerin oranı ise yüzde 16.2. Verilere göre erkek öğrencilerin, kız öğrencilere göre geleceğinden daha umutlu olduğu görülüyor. Erkek öğrencilerin yüzde 55’i geleceğinden umutlu olduğunu ifade ederken, bu oran kız öğrencilerde yüzde 47.9. Ankette öğrencilerin ekonomik durumlarının da sonuçları etkilediği görülüyor. Ekonomik durumu iyi olan öğrencilerin yüzde 55.7’si geleceğinden umutlu olduğunu belirtirken, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin oranı yüzde 40.9’a geriliyor.

-“ERKEK ÖĞRENCİLER MÜHENDİSLİK, KIZ ÖĞRENCİLER MİMARLIK VE SİNEMA-TV MESLEK GURUPLARINDA DAHA MUTLU’’

Anket sonuçlarına göre öğrencilerin çoğu mutlu olabileceği meslekte eğitim gördüklerini ifade ediyor. Öğrencilerin yüzde 54.8’i “Mutlu olabileceğinizi düşündüğünüz meslek dalında mı eğitim görüyorsunuz?” sorusuna "evet" yanıtını verirken, mutlu olabileceğini düşünmeyen öğrenci oranı ise yüzde 15.6 olarak görülüyor. Erkek öğrencilerin yüzde 55.7’si eğitim gördüğü meslek dalında mutlu olabileceğini düşünürken, kız öğrencilerde ise bu oran yüzde 53.1 civarında kalıyor.

Ankete katılan öğrencilere sorulan, "mutlu olacağınız meslek dalı hangisi?'' sorusuna ise öğrencilerin büyük çoğunluğunun "mühendislik" cevabını verdiği görülüyor. Öğrencilerin yüzde 26.4’ü mühendislik dalında mutlu olacaklarını ifade ediyor. Genel olarak erkek öğrenciler mühendislik meslek gurubunda mutlu olacağını belirtirken, kız öğrenciler Mimarlık ve sinema-TV meslek guruplarında daha mutlu olacağını ifade ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.