Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi Akşener

KYK Başvuru Sonuçları Açıklandı

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuru sonuçları, kurumun resmi sitesi "https://sonuc.kyk.gov.tr" adresinden öğrenilebiliyor.

KYK sonuçları açıklandı. Buna göre yurtlara yerleşme hakkı elde eden öğrenciler kayıtlarını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Öğrencilerin 9 Eylül 23.59'a kadar e-devlet şifresiyle 'https://www.turkiye.gov.tr' adresinden kayıtlarını yaptırmaları yeterli olacak.  Öğrenciler dilerlerse yerleştirildikleri yurda giderek de kayıt yaptırabilecekler.

İlk yedek yerleştirme 11 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 14 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak üzere  yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.   

KAYIT Ücretleri Ziraat Bankası’na
Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.