Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

MEB'den Bireysel Eğitime Destek

Özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan bireylerin giderlerinin bireysel eğitim için aylık 509 TL, grup eğitimi için aylık 143 TL olan kısmı, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Maliye Bakanlığı’nın 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği yayımlandı. Buna göre, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılan özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimini almaları uygun görülen görme, işitme, dil-konuşma, spastik, zihinsel, ortopedik veya ruhsal engelli bireyleri kapsayan eğitim giderlerinin belli bir kısmı her yıl, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Buna göre, özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı; katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 509 TL, grup eğitimi için aylık 143 TL olarak belirlendi.

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre, söz konusu eğitim hizmetini sunan veya yararlananların gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarların, iki katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden zincirleme olarak tahsil edileceği, bu fiillerin özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından tekrarı halinde, kurum açma izinlerinin iptal edileceği hüküm altına alındı. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.