Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

MEB, Elektrik Dağıtım Şirketleriyle Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandI

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Başkent Elektrik Dağıtım, Toroslar Elektrik Dağıtım ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) resmi internet adresinde elektrik elektronik teknolojisi alanında öğrenim gören öğrencilerin daha nitelikli yetiştirilmesi ve alan öğretmenlerinin mesleki bilgi ve becerilerinin güncellenmesi amacıyla 3 elektrik dağıtım şirketiyle Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandığını duyurdu. Buna göre, protokol kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerle, elektrik-elektronik teknolojisi alanında, sektörel gelişimler eğitim ortamlarına taşınacak.

Protokolle, hazırlanan programların içerik, doküman ve diğer materyallerinin yeni bilgiler ve gelişmeler doğrultusunda ihtiyaca göre güncellenmesi sağlanacak. Eğitim merkezi ve mobil eğitim merkezindeki programlara katılacak öğretmen ve öğrencilere gereken İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) ile çevre eğitimleri verilecek.

Ayrıca, eğitim programlarının içerik tasarımı, ölçme ve değerlendirme sisteminin kurulması, elektrik dağıtım şirketlerinin eğitim merkezlerinde ve mobil eğitim merkezinde, öğrenci ve öğretmenlerin iş başı eğitimlerinin gerçekleşmesi sağlanacak. Protokol kapsamında belirlenen 10 okulda yeni teknolojilere uygun olarak atölyeler kurularak bu okullarda eğitim alan öğrencilere temrinlik malzeme desteği verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.