Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

MEB’den ‘TEOG’un Kaldırılmadığı’ İddialarına Yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) “TEOG’un kaldırılmadığı, bu yıl da uygulanacağı ve hâlihazırda 8'inci sınıfta öğrenim görmekte olan öğrencileri kapsamadığı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını, yönetmeliğin geçici maddesinde yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümlerin yalnızca 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla liselere yerleşecek olan öğrencileri kapsadığını belirtti.

MEB’in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatılarak, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı sonunda ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfını tamamlayacak ve 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla liselere yerleşecek tüm öğrencileri kapsadığı belirtildi.

Çeşitli internet, haber sitelerinde “TEOG’un kaldırılmadığı, bu yıl da uygulanacağı ve hâlihazırda 8’inci sınıfta öğrenim görmekte olan öğrencileri kapsamadığı” iddialarının gerçeğe aykırı olduğunun kaydedildiği açıklamada şöyle denildi:

“Kamuoyunun yanlış bir şekilde yönlendirilmesine neden olan bu ve benzeri haberler aracılığıyla dile getirilen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, bahse konu Yönetmeliğin geçici maddesinde yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümler, yalnızca 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla ortaöğretim kurumlarına yerleşecek olan, yani 9’uncu sınıfa başlayacak öğrencileri kapsamaktadır. Hâlihazırda öğrenimlerine devam eden ortaöğretim (lise) öğrencilerinin nakil ve geçiş işlemlerinde ise herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Bu öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri, bugün itibarıyla yürürlüğe giren Yönetmelik hükümlerinden etkilenmeyecek olup, önceki Yönetmeliğin hükümleri uyarınca yürütülmeye devam edecektir.  

Ortaöğretime geçiş süreci kapsamında uygulanacak yeni hükümler, Bakanlığımızın kamuoyu ile paylaştığı şekilde 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibariyle hayata geçecektir. Bugün itibarıyla ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında okuyan öğrenciler, yeni hükümler uyarınca belirlenen uygulamalar kapsamında ortaöğretim kurumlarına (liselere) yerleştirilecektir. Buna ilişkin kılavuz hazırlama çalışmasına başlanmış olup, söz konusu çalışma tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.