Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan Öğretmen Atamalarına İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 20 bin öğretmeninin mülakatının devam ettiğini, 5 bin öğretmenin de duyurusunu çıktıklarını belirterek, “Eğer 5 bini tamamlayamazsak geri kalanları da 2018 yılı KPSS'sine girecekler, o KPSS esas alınarak bu 5 bin rakamını tamamlayacağız, 20 bin artı 5 binle 25 bin öğretmen ataması yapacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam milletvekillerinin yeni dönemde ne kadar öğretmen atanacağına ilişkin sorusunu yanıtlayarak şöyle dedi:

“20 bin öğretmenimizin mülakatı devam ediyor, 5 bin öğretmenimizin de duyurusunu çıktık. Eğer 5 bini tamamlayamazsak geri kalanları da 2018 yılı KPSS'sine girecekler, oradaki alınan KPSS esas alınarak bu 5 bin rakamını tamamlayacağız, 20 bin artı 5 binle 25 bin öğretmen ataması yapacağız. Bu ana kadar atadığımız 584 bindi, 24 bin öğretmen ataması daha koyarsak 600 binin üzerinde bir öğretmen… Biz geldiğimizde öğretmen sayısıysa 500-512 bin civarlarındaydı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.