Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company

ÖSYM 2017 KPSS ve ÖATB Kılavuzunda Değişiklik Yaptı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde  (ÖABT) değişikliğe gitti. Buna göre, 2017-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları, 13-23 Mart  tarihleri arasında aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ücret ödeme için son gün ise, 24 Mart.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, KPSS lisans düzeyinde sınav  21, 27, 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacak. ÖABT, MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz  tarihinde uygulanacağı bildirildi. Adayların tümü, 21 Mayıs tarihinde sabah oturumuna girmek zorunda olduğu belirtilirken, sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceğine adayların kendileri karar verecek.
Açıklamada, 2017-KPSS Alan Sınavları (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) başvurularının,  27-31 Mart tarihleri arasında alınıp, ücret ödemeleri için son günün, 3 Nisan olduğuna duyuruldu.

ÖSYM’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

6085 sayılı Sayıştay Kanunu ile Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Yönetmeliği hükümlerine göre, ÖSYM ile Sayıştay Başkanlığı arasında her yıl imzalanan protokol doğrultusunda yapılan Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavına alınacak adayların belirlenmesinde 2017 yılından itibaren KPSSP48 puanı kullanılacaktır. Bu nedenle, önceki yıllarda KPSS puanı şartı aranmayan bu sınava katılmayı planlayan adayların KPSSP48 puanının hesaplanmasında gerekli testleri cevaplamaları gerekmektedir."
 

2017-KPSS Lisans Kılavuzu, 2017-KPSS Değişiklikler, 2017-KPSS Oturum Bilgisi, 2017-KPSS Puan Türleri aşağıda yer alan linklerde adayların erişimine sunulmuştur:

017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Kılavuzu Lisans
2017-KPSS Değişiklikler
2017-KPSS Oturum Bilgisi
2017-KPSS Puan Türleri
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.