Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse vizyona girecek yeni filmler Cuma günü vizyona girecek yeni filmler türk telekom Aubameyang avokado maskesi nasıl yapılır avokado maskesi Patent İş Birliği Antlaşması memur avea kayseri belediye başkanlığı

ÖZDEBİR  Genel Başkanı Atalay:  Mutlu Ve Başarılı Bireyler Yetiştirmeyi Hedeflemeliyiz

Özel Eğitim ve Öğretim Derneği (ÖZDEBİR)  Genel Başkanı Naci Atalay, "Mutlu bireyler yetiştirmek ilk amacımız olursa başarı hedefine daha kolay ulaşabiliriz" dedi.

ÖZDEBİR Genel Başkanı Naci Atalay; yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Atalay yayımladığı mesajında; Mutlu bireyler yetiştirmek ilk amacımız olursa başarı hedefine daha kolay ulaşabiliriz. Toplumsal yaşamımız köklü değişimlerden geçmektedir. Yenidünyanın gittiği yönü doğru görüp klasik, ezberci eğitimden vazgeçerek eğitim politikalarımızı da bu değişime göre güncelleyebilmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetiştirilmesi için; sorgulayan, özgür düşünen, düşündüğünü rahatça ifade edebilen, yabancı dil becerileri gelişmiş bireyleri yetiştirmeye odaklanmalıyız. Yabancı dil, nasıl ki küçük yaşlarda daha kolay ve çabuk öğrenilebiliyorsa dijital dönüşüm için de çocuklarımız; Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Kodlama Robotiği dersleriyle erken yaşlarda buluşturulmalıdır. Ülkesini seven gençler yetiştirmek istiyorsak önce okulunu ve öğretmenlerini seven bireyler yetiştirebilmeliyiz.


Özel eğitim ve öğretimin sorunlarının arttığı bir dönemden geçiyoruz. Sektörü yakından tanıyan Milli Eğitim Bakanımızın özel öğretimin sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yürüteceğine inanıyoruz. Sektör çalışanları; Özel Öğretim Kursları ile Temel Liselerin önümüzdeki yıllarda da sektörde kalıcı olarak hizmetlerini sürdürebilmeleri konusunda beklenti içerisindedir.
Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmede yeni kazanımlar getirmesini diliyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.