Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Sabancı Vakfı’nın Hibe Desteği Vereceği 5 Proje Belli Oldu

Sabancı Vakfı, eğitim alanındaki beş projeye 900 bin TL hibe verecek.

“Hibe Programları” kapsamında destek almak için Sabancı Vakfı’nın çağrısı üzerine başvuru hakkı kazanan sivil toplum kuruluşları (STK)  belli oldu. Sabancı Vakfı, STK’ların eğitim alanındaki beş projesine toplamda 900 bin TL hibe verecek.  Bu sene 52 ilden yapılan 217 başvuru, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti’nin yaptığı değerlendirmeyle belirlendi.

Eğitim Konulu Projeler Hibe Desteği Alacak

Vakfın Başkan Yardımcısı Koyunsağan, hibe verilecek projeler kapsamında eğitim konulu projelerin tercih edilmesini kadın, genç ve engellilerin karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünde eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çekti.  Koyunsağan, “Projeleri ‘kaliteli eğitimin desteklenmesi’, ‘eğitime erişimin ve devamın sağlanması’ ve ‘hak temelli yaygın eğitim çalışmalarının desteklenmesi’ alanlarındaki projeler arasından belirledik. Bu başlıkların her birinin eğitim alanında büyük önem taşıdığına ve bu alanlarda yürüteceğimiz projelerin toplumsal gelişme için değerli adımlar atılmasını sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Desteklenecek STK’lar ve projeleri şöyle sıralanıyor:  

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, “Kadınların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi” projesi

Rengarenk Umutlar Derneği, “Çocuklar için Rengarenk Umutlar” projesi

Nirengi Derneği, “Çok Geç Olmadan - İstanbul” projesi

Başka Bir Okul Mümkün Derneği, “Katılımcı ve Barışçıl Sınıflar” projesi

Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı, “Sınıfımda Yanımda Ol, Başarmama Destek Ol” projesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.