Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları Açıklandı

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı" ifadeleri kullanıldı.

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları bugün gerçekleşti. Atama sonuçlarına göre, 20 bin kişilik kadroya 18 bin 506 atama yapıldı.

MEB’in internet adresinde yayımlanan sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarına göre, 15 bin kadroya 14 bin 873 atama yapıldı. Etüt merkezleri ve dershanelerden gelen öğretmenler için ayrılan 5 bin kadroya ise 3 bin 633 kişi atandı.

42 bin 730 başvurunun alındığı atamalar için ayrılan 20 binlik kadronun 18 bin 506'sı doldu. Edinilen bilgiye göre, atamalar sonucunda oluşan bin 494 kişilik boşluğun sebebi ise öğretmen adaylarının “Tercih dışı atanmak istiyorum” seçeneğini seçmemeleri. Yaklaşık bin 500 kişilik boş kadroya puan üstünlüğüne göre ek alım yapılması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.