Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

YÖK'ten Filistinli Öğrencilere Burs

Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) Filistinli öğrencilere, ülkelerindeki akademik personel ihtiyacının karşılanması amacıyla Türkiye'de lisans ve doktora eğitimi almaları için burs verme kararı aldı.

YÖK, “Filistin’in akademik kadroları Türkiye’de yetiştirilecek” başlıklı bir açıklama yaptı. Buna göre, YÖK ile Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanlığı arasında iş birliğine yönelik imzalanan mutabakat zaptı ile Filistinli öğrencilerin YÖK burslarından yararlanabilmesinin önü açıldı.

Yükseköğretim Kurulunca, yabancı öğrencilere sağlanan “YÖK Bursları” kapsamında Filistinli 20 lisans ve 18 doktora öğrencisine bu yıl ilk kez burs verilmesi kararlaştırıldı. Öğrencilerin lisans ve doktora eğitimi alanlar, Filistin'in ihtiyaçları doğrultusunda, bu ülke ile koordineli şekilde belirlendi.

YÖK burslarının koşullarının gereği olarak öğrenciler, öğrenimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönerek, Türkiye'de öğrenim gördükleri sürenin iki katı kadar mecburi hizmette bulunacak. Doktora bursundan yararlandırılacak Filistinli öğrencilerden 9'u El Aksa Üniversitesinde, 6'sı Filistin Teknik Üniversitesinde, 3'ü de El Kudüs Üniversitesinde mecburi hizmetlerini yerine getirecek. Öğrenciler buna ilişkin her iki ülke makamlarına taahhütname verecek.

YILDA 12 AY BOYUNCA OLMAK ÜZERE EĞİTİM ALDIKLARI SÜRECE BURS

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, öğrencilere sağlanan YÖK burslarının yılda 12 ay olmak üzere eğitim alınan süre boyunca verileceğini belirterek, “Öğrencilerin KYK yurtlarında barınma giderleri, sağlık sigortaları, öğrenim ücretleri ve cep harçlıkları YÖK tarafından karşılanacak. Bilindiği üzere YÖK Bursları kapsamında Filistin’in yanı sıra, Arnavutluk, Bangladeş, Kosova, Makedonya, Pakistan-Keşmir, Ruanda, Sudan ve Ukraynalı öğrencilere de burs veriyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
YökYükseköğretim Kurulu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.