-BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN İTHALATINDA ELEKTRONİK DÖNEM

-Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı arasında yapılan ortak çalışma ile 17 Mart 2015 tarihinden itibaren Bitki Koruma Ürünleri ve Hammaddelerinin İthal izinleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tek Pencere Programı" üzerinden verilmeye başlandı.

ANKARA (ANKA) - Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı arasında yapılan ortak çalışma ile 17 Mart 2015 tarihinden itibaren Bitki Koruma Ürünleri ve Hammaddelerinin İthal izinleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tek Pencere Programı" üzerinden verilmeye başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ithal izin belgeleri elektronik ortamda düzenlenerek, bürokrasinin azaltılması, düzenlenen belgelerin güvenilirliğinin sağlanması, işlemlerin elektronik ortamda hızlı bir şekilde gerçekleşmesi sağlanacak.

Bu uygulama ile bitki koruma ürünlerinin ithalatında; iş verimliliği artacak, evrakların güvenilirliği sağlanacak, evrakta sahteciliğin önüne geçilecek ve evrak hareketinde zaman israfının önüne geçilecek.

Firmalar ithal izinlerini günlük olarak Bakanlığın (Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü) web sayfasından Belge Numarası (ID numarası) ile kolayca takip edebilecek, ayrıca her hangi bir belge düzenlenmeyecek.(ANKA)

(AR/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.