Anamur Tarım ve Gıda Festivali'ne ev sahipliği yaptı

ANKARA(ANKA)- Türkiye’nin tek muz üretilebilen ilçesi Anamur, bu yıl 2. kez Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu fuarda, “Anamur Muzundan yaptığımız muzlu baklavayı Güllüoğlu Karaköy’deki baklavacısında inşallah müşterilerine ikram eder. İnanıyoruz ki bu baklava kısa zamanda en çok arananlar arasına girer” diye konuştu.

Mersin’in gözde ilçesi Anamur’un potansiyelini dünyaya tanıtmayı amaçlayan CNR Holding, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği, Anamur Ziraat Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle 2. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’nı düzenledi.

-“550 MİLLETVEKİLİMİZE ANAMUR MUZU YEDİRELİM”-

Anamur Şehit Atanur Bal Fuar Merkezi’nde düzenlenen organizasyonu değerlendiren Ferudun Torunoğlu, Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’nın ticaretin yanında bölgesel ürünlerin tanıtımına büyük katkısı olduğunu söyledi. Torunoğlu, “Fuarda ziyaretçilerimize Anamur Muzlu baklava, Anamur Muzlu dondurma ve Anamur Muz kurusu tattırdık” diye konuşarak, “Anamur muzunun tanıtılması için her kesimin bir arada hareket etmesi gerekiyor. Mersinli Milletvekillerimize söyleyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışında 550 milletvekilimize Anamur Muzumuzu yedirsinler. Bundan sonra milletvekillerimize başka bir muz ikram edildiğinde ben Anamur muzu istiyorum desinler” dedi.

-“ANAMUR MUZLU BAKLAVA EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNE GİRER”-

Ferudun Torunoğlu, Anamur muzlu dondurma ve Anamur muzlu baklava üretimi yapmaya başladıklarını da aktarak, “Anamur muzundan yapılan muzlu baklavayı Güllüoğlu Karaköy’deki baklavacısında inşallah müşterilerin ikram eder. İnanıyoruz ki bu baklava Güllüoğlu baklavalarında bir ekol olur. Kısa zamanda en çok arananlar arasına girer” dedi.

-FUARI YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ-

CNR Pozitif Fuarcılık Genel Müdürü Erdem Taylanlı ise fuarın kısa zamanda uluslararası boyuta taşınacağını söyledi. Fuarın Türkiye ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Erdem Taylanlı, şöyle konuştu:

“Fuarımızı yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti.  100’ün üzerinde markanın katılımı ile gerçekleştirilen fuarda yöreye ait tüm tarımsal ürünler ve yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı. Vatandaşın ikramlara ilgisi büyük oldu. Muzlu dondurma ve muzlu baklava fuarın gözde yiyecekleri oldu.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.