Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Birleşik Kamu-İş: Ağustos Ayında Açlık Sınırı Bin 760 Liraya Yükseldi

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının Ağustos ayında Temmuz ayına göre yüzde 3,1 oranında artarak bin 760 liraya yükseldiğini söyledi
.
Birleşik Kamu- İş’in yaptığı araştırma sonucunda dört kişilik bir ailenin açık ve yoksulluk sınırı ile ilgili açıklama yaptı. Birleşik Kamu- İş, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının Temmuz ayına göre 52 lira artarak bin 760,4 liraya çıktığını, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcamaların da Temmuz ayına göre 37 lira artarak 5 bin 75,5 liraya çıktığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre, 2017 yılının ilk sekiz ayında açlık sınırı yüzde 14,4 oranında arttı, yoksulluk sınırı ise aynı dönemde yüzde 8,2 oranında artış gösterdi.

Açlık Sınırının Artışı Bazı Besin Gruplarından Kaynaklandı

Açlık sınırında yaşanan artışın büyük ölçüde yumurta, süt, yoğurt, peynir, taze sebze, makarna, şehriye ve diğer bazı besin gruplarından kaynaklandığı belirtildi. Ayrıca, Ağustos ayında kırmızı et, tavuk ve balık için yapılması gereken harcama tutarı yüzde 1,4 oranında azalarak 558,8 liraya geriledi.

İlk Sekiz Aylık Dönemde Gıda Dışı Harcamalar Yüzde 6,2 Arttı

Gıda dışı harcamaların fiyat artışlarını da esas alarak yapılan araştırmada dört kişilik bir ailenin yoksunluk hissi duymadan gıda dışındaki gereksinimlerini karşılayabilmesi için yapması gereken harcamalar bir önceki aya göre yüzde 0,4 oranında artarak 5 bin 75,5 liraya yükseldi. İlk sekiz aylık dönemde ise gıda dışı harcamalar yüzde 6,2 arttı.

Yoksulluk Sınırı 6 Bin 747 Liraya Yükseldi

Dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayabilmesi için yapması gereken zorunlu gıda harcaması ile gıda dışı harcamaların toplam tutarını gösteren yoksulluk sınırı ise ağustos ayında yüzde 0,5 oranında artarak 6 bin 747 liradan 6 bin 836 liraya yükseldi. Ağustosta yoksulluk sınırının yüzde 26’sı gıda, yüzde 74’ü ise gıda dışı harcamalardan oluştu. Yoksulluk sınırında artışı ilk sekiz ayda 8,2’yi buldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.