Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Dolar Düşüş Trendinde

Doların 7.24’ü görmesinin ardından TCMB ve BDDK aldıkları tedbirlerle piyasaları rahatlattı ve Dolar güne düşüşle başladı. ABD doları, Türk Lirası karşısında 6.56’dan işlem görüyor.

İzmir’de tutuklu yargılanan ABD’li rahip Brunson’un serbest bırakılmasını talep eden ABD ile Türkiye’nin yaşadığı gerginliğin ardından Dolar, Türk Lirası karşısında sert yükseldi. Gece saatlerinde 6.96’u gören Dolar, sabahın erken saatlerinde yüzde 5’lik bir oranla düşerek 6.42’ye kadar indi. Saat 13.00 itibariyle 6.56 olan kurun yükselişi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) dün yaptığı açıklamalar ile durdu.

TCMB’den Teminat Döviz Depo Limiti Kararı

Dolar/TL paritesinin 7.24 ile yeni zirvesini görmesiyle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan aksiyon planı açıklaması gelmiş, açıklamanın ardından dün TCMB’nin, BDDK‘nın ve SPK’nın bu plana ilişkin hamleleri gözlendi. TCMB’nin, bankaların Türk Lirası işlemleri için kullanabilecekleri teminat döviz depo limitlerini 7.2 milyar Avro seviyesinden 20 milyar Avro’ya çıkarmasının ve BDDK’nın bankaların yurt dışıyla yaptıkları TL-döviz para swap işlemlerini bankaların yasal özsermayesinin yüzde 50’siyle sınırlamasının adından piyasalar olumlu tepki verdi. Öte yandan SPK, piyasaları manipüle eden haberleri yapan ve yayanlar hakkında hapis cezası verilebileceğini hatırlattı.

Erdoğan Konuştu Dolar 14 Kuruş Arttı

Öte yandan, partisinin 17’nci kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD menşei elektronik ürünlerin boykot edilebileceğine dair açıklaması sırasında, Dolar 6.48 seviyesinden, 6.62’ye yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.