Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

Ekonomi Bakanlığı Duyurdu: Fas’ın Anti-Damping Önlemi Dava Konusu

Ekonomi Bakanlığı, anti-damping önleminin Fas’ın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) taahhütlerine ve ilgili anlaşmalarına aykırı olduğunu değerlendirdi ve bu uygulamanın dava konusu edildiğini bildirdi.

Ekonomi Bakanlığı, Fas tarafından Türkiye menşeli sıcak haddelenmiş sac ürünleri ithalatına karşı bir süredir anti-damping önlemi uygulandığını fakat bu önlemin Fas’ın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) taahhütlerine ve ilgili anlaşmalarına aykırı olduğunu değerlendirdi.

Ekonomi Bakanlığı, Fas’ın uygulamasının DTÖ bünyesinde dava konusu edildiğini duyurduğu açıklamada, “Fas’ın uygulamaları DTÖ bünyesinde şikayete konu yapılmadan önce, iki ülke arasındaki tarihe dayanan dostluk bağları göz önünde bulundurularak ikili çözüm arayışına gidilmiştir. Ancak, Fas’ın benimsediği tutuma bağlı olarak bir uzlaşma sağlanamamıştır. Bununla birlikte, DTÖ’deki dava süreci Fas ile her an bir uzlaşmaya imkan tanımaktadır. Bir başka ifade ile Fas gibi Türkiye açısından önemli dost ve kardeş bir ülke ile sektörümüzün menfaatlerini dikkate alacak bir çözüm için Türkiye her zaman diyaloga açıktır. Esasen tercihimiz de halen bu yöndedir” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamada, DTÖ sistematiğinin de Fas ile bir tarih saptayarak en kısa zaman içinde bir araya gelinmesinin gerektiği belirtilirken, Fas’ın yaklaşımına göre sürecin bir Panel aşamasına gelebileceği veya kısa sürede çözümlenebileceği ifade edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.