Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

FED Şube Başkanı George: Faizleri Artırmanın Artık Zamanı Geldi

ABD Merkez Bankası’nın (FED) iki şube başkanı, FED’in bir sonraki faiz artırım kararının yaklaşmakta olduğuna inandıklarını bildirdi.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) Kansas City Şubesi Başkanı Esther George yaptığı açıklamada, son iki ayda istihdamda görülen yükselişe işaret ederek, ABD ekonomisinde ücret artışı olabileceğini, bunun da tüketimi artıracağını belirtti. 

George, ABD ekonomisinin bu yılın ikinci yarışında yüzde 3'lük büyüme kazanarak, yılın genelinde yüzde 2'lik büyüme yakalanabileceğini belirterek, "Bence, faizleri artırmanın artık zamanı geldi. Faiz oranlarının kademeli olarak yükselmesi fikrine katılıyorum. Ancak, istihdamın daha da artış göstermesi ve enflasyonun istikrarlı bir hal alması lazım” dedi.

FED Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan ise yaptığı açıklamada, ekonominin istihdam alanında mesafe kaydettiğinin altını çizerek güçlenen tüketici sayesinde ABD'nin gayri safi yurt içi hasılasının bu yılın ikinci yarışında artacağını belirtti.

İş gücü piyasasındaki gevşekliğin ortadan kalkmaya başladığını söyleyen Kaplan, "Tahminimce, çok uzak olmayan gelecekte, yeni bir adım atabileceğiz. Para politikasındaki gevşemenin ortadan kalkma durumu güçleniyor" ifadesini kullandı.

Piyasalar ve yatırımcılar, yarın Fed Başkanı Janet Yellen'in bir sonraki faiz artışının zamanlamasına yönelik ABD'nin Wyoming eyaletindeki "Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu"nda yapacağı konuşmaya odaklandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.