Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

GAZPROM, İtalyan SAİPEM'i Türk Akımı'na çekmek için düğmeye bastı

MOSKOVA (ANKA) - Rus Vedomosti Gazetesi, Gazprom'un İtalyan enerji şirketi Saipem'i “Türk Akımı” projesine çekmek için görüşmeler yaptığını yazdı.

Gazeteye göre Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Saipem'in hisselerinin yüzde 43'üne sahip olan İtalyan Eni'nin Başkanı Claudia Descalzi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Eni'den yapılan bir açıklamada da Miller'in bu görüşmede söyledikleri şöyle aktarıldı:

''Kuzey Akım ve Mavi Akım gibi doğalgaz boru hattı projelerinin başarısını büyük ölçüde Saipem gibi ortaklarımızla aramızdaki işbirliğine borçluyuz. Saipem ile şu anki ve gelecekteki projelerde işbirliği yapılması da bizim için çok değerli.''

-“SAİPEM'LE ANLAŞIRSA İNŞAATA HEMEN BAŞLAYABİLECEK”-

Spurnik'in yansıttığı haberde "Vedomosti'ye konuşan uzmanlara göre de Saipem ile görüşmelere yeniden başlanmasının nedeni, Türkiye ile Türk Akımı anlaşmasının imzalanması halinde Gazprom'un projenin inşaatına hemen başlamasını istemesi" ifadeleri kullanıldı. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.