Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Hazine Ve Maliye Bakanı Albayrak: Aksiyon Planımızı Uygulamaya Başladık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kurdaki dalgalanmalara ilişkin aksiyon planlarını uygulamaya başladıklarını, piyasaları rahatlatmak için kurumların gerekli adımları atacaklarını belirterek, “Mevduatlara el konulmayacak. Hesaplardaki dövizler TL’ye döndürülmeyecek. Ama bu yalanlarla sonuna kadar hukuki alanda mücadele edilecek” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, dövizdeki hareketliliğe ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Albayrak, bankalarla birlikte kurdaki dalgalanmanın en fazla etkilediği reel sektör firmalarının KOBİ’ler dahil durumlarıyla ilgili aksiyon planını hazırladıklarını ifade etti.  

“MEVDUATLARA EL KONULMAYACAK HESAPLARDAKİ DÖVİZLER TL’YE DÖNDÜRÜLMEYECEK”

Bankalar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile gerekli önlemleri hızlı bir şekilde alacaklarını kaydeden Albayrak, “Bu geceden itibaren aksiyon planımızı uygulamaya başladık.  Piyasaları rahatlatmak amaçlı olarak kurumlarımız gerekli adımları atacak. Mevduatlara el konulmayacak. Hesaplardaki dövizler TL’ye döndürülmeyecek. Ama bu yalanlarla sonuna kadar hukuki alanda mücadele edilecek” dedi.

“GEREKİRSE HEDEFLENEN GÖSTERGELER İÇİN MALİ KURAL UYGULAYACAĞIZ”

Yeni ekonomi yaklaşımının en önemli ayağının bütçe disiplininden oluştuğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, şunları kaydetti:

“Hedeflerimizi belirledik. Bütçe dışı giderler için taviz vermeyeceğimizi tüm kurum ve bakanlarımızla konuştuk.  Bu hassasiyet için gerekirse hedeflenen göstergeler için Mali Kural uygulayacağız. Yatırımları ve harcamaları değerlendirirken 3 soruya verdiği cevaba bakacağız. Teknolojik yada yüksek katma değerli üretim sağlıyor mu? İhracatı artırıyor mu? Cari açığı düşürüyor mu?  Bu anlayış tüm ekonomi alanlarında hakim olacak. Bu uygulamayı önemsiyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin desteği, rasyonel politikalar ve kararlı bir duruş ile bu mücadeleden Allah’ın izniyle zaferle çıkacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.