Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

Hisarcıklıoğlu: Nefes Kredisi Faizimiz Aylık Yüzde 0.99 Olacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Nefes Kredisi sistemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Pazartesi gününden itibaren üye KOBİ’lerimiz Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile çalıştıkları banka şubesine başvurabilecekler. Nefes Kredisi faizimiz aylık yüzde 0.99 olacak. Bir üyemiz azami 200 bin lira kredi kullanabilecek ve kredi 12 eşit taksitli olacak” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Nefes Kredisi tanıtım programında konuştu. Hisarcıklıoğlu, 2017 yılında Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler’in (KOBİ) bu proje kapsamındaki kredilerine yüzde 85 kefalet sağlandığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası ile Denizbank’ın projeye kaynak sağladığını belirterek “Böylece KOBİ’lere 5 milyar liralık kredi hacmi yarattık. 2-3 ay gibi kısa bir sürede 30 bin KOBİ kredi kullandı” dedi.

Nefes Kredisi’ni bugün yeniden başlatıldığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, 2-3 ay içinde 50 bin KOBİ’ye 5 milyar lira kredi imkanı sağlanacağını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Nefes Kredisi sistemine ilişkin şunları kaydetti:

“Pazartesi gününden itibaren üye KOBİ’lerimiz Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile çalıştıkları banka şubesine başvurabilecekler. Nefes Kredisi faizimiz aylık yüzde 0.99 olacak. Bir üyemiz azami 200 bin lira kredi kullanabilecek ve kredi 12 eşit taksitli olacak. Kredinin yüzde 85’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Yani KOBİ’lerimizin çok ciddi bir teminat sıkıntısı olmayacak.”

“BİR DE KAYSERİLİ GİBİ ANLATAYIM”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Ben bir de Kayserili gibi anlatayım” diyerek, “Normalde bugün paranızı bankaya mevduata koysanız bankadan yüzde 15 mevduat faizi alıyorsunuz. Ama Nefes Kredisi kullanınca aylık 0.99, yıllık yüzde 11.88 faiz ödeyeceksiniz. Yani KOBİ’lerimiz mevduat faizinden 3 puan aşağıda kredi kullanabilecek. Yani, Cumhurbaşkanımızın tabiriyle finansmanda inovasyon yapmaya devam ediyoruz. Toplamda KOBİ’lerimize 5 milyar kredi kullandırıp, faiz yükünden 400 milyon liraya yakın tasarruf etmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.