Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Hizmet, Perakende Ve İnşaat Sektörlerinde Güven Endeksi Azaldı

Hizmet sektörü güven endeksi Şubat ayında yüzde 1.3 oranında azalarak 100.7 değerine düştü. Perakende ticaret sektörü güven endeksi Şubat ayında yüzde 1.5 oranında azalarak 104.7 değerine geriledi. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3.7 oranında azalarak 83.8 değerine düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 Şubat sektörel güven endeksini açıkladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Ocak ayında 102 iken, Şubat ayında yüzde 1.3 oranında azalarak 100.7 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalışın, son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini ve “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandığı belirtildi. Gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisinin sayısı ise arttığı ifade edildi.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre, iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri sırasıyla yüzde 2.5 ve yüzde 4.5 azalırken, hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 2.8 arttı.

PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ 104.7 OLDU

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Şubat ayında yüzde 1.5 oranında azalarak 104.7 değerine geriledi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu düşüşün, gelecek üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandığı ifade edildi. Son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” arttığını ve “mevcut mal stok seviyesinin” mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise arttığı kaydedildi.

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre, iş hacmi-satışlar beklentisi endeksi yüzde 7.6 azalırken, iş hacmi-satışlar ve mevcut mal stok seviyesi endeksleri sırasıyla yüzde 0.7 ve yüzde 3.3 arttı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ 83.8 OLDU

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 87 iken, Şubat ayında yüzde 3.7 oranında azalarak 83.8 değerine düştü. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu azalışın ise “alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini” mevsim normalinin üzerinde değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandığı belirtildi. Gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında” artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının arttığı ifade edildi.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 10.1 azalırken,  toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 1.3 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.