Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti

Hizmet Sektörü Güven Endeksi Yüzde 3,1 Azalarak 98,8 Değerine Düştü

Hizmet sektörü güven endeksi Mayıs ayında 102 iken, Haziran ayında yüzde 3,1 azalarak 98,8 değerine düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayına ilişkin Sektörel Güven Endekslerini açıkladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Mayıs ayında 102 iken, Haziran ayında yüzde 3,1 azalarak 98,8 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde “iş durumunun iyileştiğini”, “hizmetlere olan talebin arttığını” değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin artacağını” bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu endeksi yüzde 5,1, hizmetlere olan talep endeksi yüzde 4,2 ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 0,4 azaldı.

Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksi 100,7 Oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Haziran ayında yüzde 2,1 azalarak 100,7 değerine düştü. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu düşüş; son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların arttığını” değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların artacağını” bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. “Mevcut mal stok seviyesinin” mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 5,7 ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksi yüzde 1 azalırken, mevcut mal stok seviyesi endeksi yüzde 0,4 arttı.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi 86,7 Oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 86,3 iken, Haziran ayında yüzde 0,4 artarak 86,7 değerine yükseldi. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu artış; “alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini mevsim normalinin üzerinde” değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında artış” bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 0,9 ve toplam çalışan sayısı endeksi yüzde 0,1 arttı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.