Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

İhracat Birim Değer Endeksi Yüzde 4,2 Azaldı

İhracat birim değer endeksi 2018 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 azalırken, İthalat birim değer endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre değişmedi. 

Türkiye İstatistik Kurumu, 2018 yılının Aralık ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Buna göre, İhracat birim değer endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,2 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %7,5, ham maddelerde (yakıt hariç) %6,1, yakıtlarda %9,9 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %3,6 azaldı.
 
İhracat birim değer endeksi 2018 yılı dördüncü çeyrekte bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre %3 azaldı. Endeks, 2018 yılında bir önceki yıla göre %2,7 arttı.
 
İthalat birim değer endeksi değişmedi
 
İthalat birim değer endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre değişmedi. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %2 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %2,2 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) %1 ve yakıtlarda %8,9 arttı.
 
İthalat birim değer endeksi 2018 yılı dördüncü çeyrekte bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre %1,6 arttı. Endeks, 2018 yılında bir önceki yıla göre %5,4 arttı. 

İhracat miktar endeksi %4,5 arttı
 
İhracat miktar endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,5 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %3,7, ham maddelerde (yakıt hariç) %0,1, yakıtlarda %59,5 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4 arttı.
 
İhracat miktar endeksi 2018 yılı dördüncü çeyrekte bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre %10,9 arttı. Endeks, 2018 yılında bir önceki yıla göre %4,4 arttı.

İthalat miktar endeksi %28,3 azaldı
 
İthalat miktar endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %28,3 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %42,6, ham maddelerde (yakıt hariç) %19,3, yakıtlarda %6,9 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %28,9 azaldı.
 
İthalat miktar endeksi 2018 yılı dördüncü çeyrekte bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre %25,8 azaldı. Endeks, 2018 yılında bir önceki yıla göre %9,5 azaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.