Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

İSO Türkiye ve İstanbul İmalat PMI Raporları Açıklandı

İSO Türkiye ve İstanbul İmalat PMI Ağustos 2016 raporları açıklandı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sanayi Odası Türkiye ve İstanbul İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) raporlarının Ağustos 2016 dönemi sonuçları açıklandı.

Açıklamada, “İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI endeksine göre, ağustos ayında üretim ve yeni siparişler daralırken, yeni ihracat siparişleri arttı. İstihdam da son üç ayda ilk kez artış gösterdi. Girdi fiyatları enflasyonu son dört ayın en düşük düzeyine geriledi” ifadeleri yer aldı.

Markit Kıdemli Ekonomisti Trevor Balchin, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI anketine yönelik şu değerlendirmede bulundu:
“Türk imalat sektörü, üretim ve yeni siparişler bazında ağustos ayında daraldı. Ancak yeni ihracat siparişleri ve istihdamın artması ve girdi fiyatları enflasyonunun son dört ayın en düşük düzeyine gerilemesi çok daha olumlu gelişmeler olarak kaydedildi.”

İstanbul İmalat PMI Temmuz Ayına Göre Yükseldi

İstanbul Sanayi Odası İstanbul İmalat PMI  ise ağustos ayında eşik değer 50,0’nin altında kaldı ancak temmuz ayındaki 48,0 düzeyinden 48,7’ye yükseldi.  Üretimdeki düşüş temmuz ayına göre hız kesti, istihdam son dört ayda üçüncü kez olmak üzere ılımlı düzeyde arttı. Yeni siparişler ılımlı düzeyde geriledi. Satın alma faaliyetleri ve stok düzeyleri konusunda temkinli kalınırken, tedarikçilerin teslim sürelerinde iyileşme kaydedildi. Girdi fiyatları ise arttı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.