İstanbul Yeni Havalimanı Güvenliğinde Çalışacak Son Bin Kişi Aranıyor

İstanbul Yeni Havalimanı’nın güvenliğinden sorumlu olacak İGA Güvenlik A.Ş., yeni havalimanının güvenliğinde çalışacak 3 bin 500 kişilik güvenlik ekibine alınacak son bin kişi için 30 Eylül’e kadar başvuruları kabul edecek. Başvurular kariyer platformları ve İGA irtibat bürolarından yapılabilecek.


İstanbul Yeni Havalimanı’nın güvenliğini sağlayacak güvenlik ekibi için mülakatlar ve eğitimler devam ediyor. İstanbul Yeni Havalimanı’nın güvenliğinden sorumlu olacak İGA Güvenlik A.Ş., havalimanı güvenliğinde çalışacak 3 bin 500 kişilik güvenlik ekibine yönelik yoğun talebi karşılayabilmek ve Türkiye’nin en büyük havalimanı güvenlik timini kurmak üzere Mecidiyeköy ofisinden sonra İstanbul’un Avcılar ilçesinde de bir irtibat ofisi açtı.

3 bin 500 kişiden oluşacak İGA Güvenlik timinin Atatürk Havalimanı’nda çalışanların yaklaşık 2 katı, Esenboğa’da çalışan güvenlik ekibinin ise 6 katı büyüklükte olacağı öngörülüyor.

Güvenlik Görevlisi Olabilmek Çeşitli Şartlar Aranıyor

Güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında; 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak ve vardiyalı çalışabilmek geliyor. Bu şartların yanı sıra askerlik hizmetini tamamlamış veya tecilli, diksiyonu düzgün ve sözlü iletişim kabiliyeti yüksek kadın ve erkek adaylar, kariyer platformları ve İGA irtibat ofislerinden iş başvurularını 30 Eylül tarihine kadar yapabilecekler.

Başvuruları Kabul Edilen Kişiler Mülakata Çağırılacak

Başvuruları kabul edilen adaylar, ilk aşamada sözlü mülakata çağırılacak. Bu mülakatı geçen adaylar, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Merkezi’nde, Sivil Havacılık Güvenliği konusunda uluslararası standartlarda verilecek bir temel eğitime alınacak. Bu süreçleri başarıyla geçen adaylar, İstanbul Yeni Havalimanı’nın 29 Ekim 2018 tarihindeki açılışına kadar işbaşı eğitimlerini tamamlamak ve havalimanı güvenliğinde tecrübe kazanmak üzere Atatürk Havalimanı’nda işbaşı yapacak.

İşe alınan güvenlik görevlileri için isteğe bağlı olarak ücretsiz ve maksimum 4 kişiden oluşan görevli lojmanları ile sosyal alanlar kendilerine tahsis edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.