Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib Pandemi Kuşadası Belediyesi Akşener kemal kılıçdaroğlu

Kobi'ler Ve Yeni Girişimciler İçin Garanti'den Yol Haritam Projesi
Garanti Bankası, Türkiye’de bir ilk olarak geliştirdiğini duyurduğu  Garanti Yol Haritam ile KOBİ’lere, yeni ve potansiyel girişimcilere, iş yaşamlarının her aşamasında yol haritası çizmelerini sağlayacak bir proje hazırladı.Garanti'den yapılan açıklamaya göre girişimciler,https://yolharitam.garanti.com.tr web sitesi aracılığıyla, iş kurarken ya da kurduktan sonra ihtiyaç duydukları bilgilendirme desteğinin yanı sıra teknik, stratejik, finansal adımlar için de yönlendirme alabilecekler. 
 
“Garanti Yol Haritam”, işini yeni kurma, geliştirme veya olgunlaştırma aşamasındaki KOBİ’lere; muhasebe, teknik, finansal, stratejik ihtiyaçları için izlenmesi gereken yolları adım adım anlatıyor. Bunlara yönelik anket, makale, hesaplama araçları, kontrol listeleri gibi kaynaklar sunan site kapsamında hayata geçirilen Girişimci Yol Haritası’nı; Gelişim Yol Haritası, Pazarlama-Satış Haritası, Ürün Geliştirme Haritası, Franchise Haritası, E-Ticaret Haritası ve Dış Ticaret İş Haritası takip edecek.
 
WEB SİTESİ ÜZERİNDE HARİTA


Verilen bilgiye göre Web sitesi üzerinden harita oluşturan tüm KOBİ ve girişimciler, farklı aşamalarda farklı yönlendirme ve bilgilere ulaşabilecek. Haritaların algoritması, doldurulan bilgilere uygun hareket ediyor. Web sitesi, haritanın gidişatına göre eksik kalan ya da ihtiyaç duyulan bazı konularda girişimciyi yönlendiriyor ve farkındalık sağlıyor. Örneğin, haritanın belirli bir aşamasında girilen bilgiler ışığında finansal tabloda özkaynağın eksiye dönmesi durumunda harita sermaye artırımı ya da kredi kullanımı gibi konularda yönlendirme yapıyor. Garanti, Türkiye’de bir ilk olan hizmet sayesinde, KOBİ’lerin sürdürülebilirliğine destek oluyor, onları yönlendiriyor ve bilgilendiriyor. Girişimci, haritasını tamamladıktan sonra oluşturduğu iş planı taslağını, ihtiyaç duyduğu her yerde kullanabilecek. 
 
GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE DESTEK

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran,konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
 “Garanti Bankası olarak Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesine büyük önem veriyoruz. Günümüzde ekonominin en önemli yapı taşlarını “girişimcilik” ve “yenilikçilik” oluştururken girişimcilik ekosisteminin güçlendiği ülkelerin ekonomisi daha hızlı büyüyor. Ülkemizde girişimciler tarafından kurulan işletmelerin sayısı her geçen gün artarken beklentilerini ilk ağızdan dinlemek ve desteğimizi çeşitlendirmek için çalışıyoruz. Ancak girişimci ve KOBİ’lerin büyük heyecanla yola çıktıkları iş fikirleri, çoğu zaman yeterli mentörlük ve destek alamadığı için büyüyüp gelişemiyor. Bu nedenle, girişimcilerle bir araya gelebileceğimiz, fikirlerini değerlendirebileceğimiz, destek verebileceğimiz, ulaşamadıkları desteklere erişebilmesini sağlayacağımız, bilgi paylaşımında bulunabileceğimiz olabildiğince çok platform yaratmak için çalışıyoruz. Cesaretle yola çıkan girişimcinin kurduğu işin sürdürülebilir ve başarılı olmasına katkıda bulunmak amacıyla, ihtiyaç duyacakları yönlendirmeleri içeren Garanti Yol Haritam’ı tasarladık. Garanti müşterisi olan veya olmayan tüm girişimcileri ve KOBİ’leri, web sitesi üzerinden yol haritalarını oluşturarak iş planı taslaklarını hayata geçirmeye bekliyoruz.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.