Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth

KOBİDER Başkanı Özgenç: KOBİ Kredilerinde İstikrar Olmalı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, KOBİ’lere yönelik “Nefes Kredisi” tanıtımında Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı, "Yüzde 15 riski bankalar, yüzde 85 riski Kredi Garanti Fonu alacak. Böylece ilk etapta 80 bin KOBİ’mize nefes aldıracak, ihtiyacını görecek mali kaynak sağlamış oluyoruz" açıklamasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.
 
Özgenç, “Başbakan Yıldırım’ın KOBİ’lere gereken desteğin verilmesi konusundaki açıklamaları, KOBİ’lere verilen önemin göstergesidir. Bu sebeple hükümete ve başbakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“Destekler kesintiye uğramamalı”
 
KOBİ kredilerine yönelik, hükümetten bir isteklerinin olduğunu söyleyen Özgenç, “KOBİ’ler periyodik şekilde desteklenmeli. Türkiye’nin gelişip büyümesi için siyasi ve ekonomik istikrarın gerekli olduğu gibi, KOBİ’lerin büyümesi için de kredi desteklerinin istikrarlı bir şekilde sunulması gerekiyor” diye konuştu.
 
 80 bin KOBİ’ye verilecek kredinin, firmalar için can simidi olduğunu kaydeden Özgenç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bazı bankaların kredi musluklarını kıstığı dönemde, Hazine Müsteşarlığı, Ziraat Bankası, Denizbank, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve TOBB'un bu konuda attığı adım önemli. Bu desteklerin belirli aralıklarla, kesintiye uğramadan, istikrarlı bir şekilde sürmesi KOBİ’lere ayrı bir güven verecektir. Hükümetin KOBİ’lere yaptığı can suyu niteliğindeki destekler, piyasalara güç katmakta.”
 
 Hükümetin, Nefes Kredisi adıyla tanıtımını yaptığı kredilerin önemli bir fırsat oluşturacağını dile getiren Özgenç, bu atılımla iç piyasaların canlanacağını, üretimin ve istihdamın artacağını söyledi.
 
Özgenç, “Esnaflığın bir standardı olmalı, isteyen istediği yerde dükkân açamamalı. Türkiye’de birçok şeyin kuralı varken dükkân açmanın da bir kuralı olmalı” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.