Öne Çıkanlar tbmm palandöken gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi aylin nazlıaka çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi

Maliye Bakanı Ağbal: KDV Oranlarını İndirdiğimiz Zaman Sürekli Sistem Bozuluyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal,Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin (TÜRMOB) 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yeniden yapılandırma kapsamında, düzenlemenin hayata geçtiği günden 14 Ekim'e kadarki süreçte Gelir İdaresi Başkanlığına 3 milyon 413 bin 757 başvuru yapıldığını belirterek, başvurular çerçevesinde bugüne kadar 27,8 milyar liralık alacağı yapılandırdıklarını kaydetti.

Bakan Ağbal, bugüne kadarda bu kapsamda 900 milyon lira tahsilat yaptıklarını bu miktarın önümüzdeki günlerde artmasını beklediklerini söyledi. Ağbal, damga vergisinin kalkmasına ilişkin olarakta, damga vergisinin bir anda kaldırılabilmesinin mümkün olmadığını, ama ne zaman dolaysız vergilerde gerçekten reform yapabilirsek, dolaysız verginin bazını büyütebilirsek, vergi gelirlerimizi artırırsak, zaman içinde bunu yapabiliriz." ifadesini kullandı.

Bakan Ağbal, Sektörün KDV indirimi talebine ilişkin olarak da, "KDV oranlarına dokunamam, bu başka bir şey. KDV oranları yüzde 18. Biz bunu yüzde 8'e, yüzde 1'e indirdiğimiz zaman sürekli sistem bozuluyor." dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.