Palandöken: Benzine Yapılan İndirim Motorine De Yapılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzine yapılan 17 kuruşluk indiriminin enflasyonun düşmesine katkı sağlayacağını belirterek, motorin fiyatlarında da indirim uygulanması gerektiğini kaydetti.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamayla akaryakıta yapılacak indirimin enflasyonu düşüreceğini belirtti.  Dolar kurundaki düşüş ve petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda gerilemesinin fiyatlara indirim olarak yansıdığını ve kısa sürede bu indirimlerin piyasada etkisini göstereceğini belirten Palandöken, “Benzine gelen indirim sevindirici. Ancak benzinle birlikte motorine yapılacak indirim piyasaları oldukça rahatlatır. Çünkü benzine yapılan 17 kuruşluk indirim motorine de yapılırsa indirimin etkisi çok daha büyük olur. Esnaf, çiftçi ve sanayicinin en büyük girdisi elektrik ve motorindir. Motorin fiyatındaki azalma, tüm sektörlerde üretim maliyetlerini düşüreceğinden, tepeden tırnağa her şeyin fiyatı ucuzlar, enflasyon düşer, halkın alım gücü artar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.