Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal

Palandöken: “Sırada Sezon Sonu Aldatmacası Var”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüketicileri, büyük mağaza ve AVM’lerin “indirim” aldatmacasına karşı uyardı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, güvenli bir alışveriş için tüketicileri büyük mağaza ve AVM’lerin “indirim günleri” aldatmacasını karşı uyardı. “Bayram indirimi bitti. Şimdi sırada sezon sonu aldatmacası var.” diyen Palandöken, söz konusu günlerin tamamen tüketiciyi yanıltarak rant elde etmeye yönelik olduğunu söyledi. Özel günleri fırsat bilenlerin önce ürünlerin fiyatını şişirdiğini, daha sonra da bu fiyat üzerinden indirim varmış gibi satışa sunduğuna dikkat çekti.

“Böyle Bir Kazanç Dünyanın Hiçbir Yerinde Yok”

Özel günlerde mağazaların gerçekçi olmayan indirim kampanyalarını hatırlatan Palandöken, “Bayram bitmeden sezon sonu indirim afişleri vitrinlerdeki yerlerini almaya başladı. Yüzde 70’e varan indirim ve bunlara ek olarak ikinci ürüne yüzde 50 indirim. Bu da yetmiyor kasada yüzde 20 indirim. Böyle bir kazanç dünyanın hiçbir yerinde yok. Burada yapılan çok açık ürün indirime girmeden önce fiyatı iki katına çıkarılıp sonra normal fiyatı üzerinden sanki indirim varmış gibi gösteriliyor.” dedi. İndirim sezonlarının tüm mağazalar için yalnızca yılın belli dönemlerinde geçerli olması gerektiğini söyleyen Palandöken, mağazaların bu indirimler için bağlı oldukları meslek kuruluşlarından izin alarak kampanya yapması gerektiğini belirtti.

“Aldatıcı İndirimlere Kanmamalı”

Tüketicilerin alışveriş sırasında dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Alışverişe çıkacak olan vatandaşlarımız bir alana bir bedava, üç al bir öde gibi kampanyalara ve aldatıcı indirimlere kanmamalı.” diyerek ürün satın alırken piyasayı çok iyi araştırmalı gerektiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.