Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth

Palandöken, "Yeni Sistem İle Ruhsatsız İş Yeri Açılamayacak"

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “PERBİS uygulamaya girdiğinde esnafın en önemli sorunlarından biri olan plansız ve verimsiz yatırımlar büyük ölçüde azalacak. Ruhsatsız ve kayıt dışı iş yeri kalmayacak” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklama ile Perakende Bilgi Sistemi’ne (PERBİS) ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Palandöken, İş yeri açılışları sırasında esnaf ve sanatkârların vergi dairesi, esnaf sicili, belediye derken en az 7- 8 kurum ve kuruluşa başvuruda bulunduğunu ve çok sayıda bürokratik işlemlerle zaman kaybettiğini belirtti. İş yeri açılışında ilgili kurum ve kuruluşlarca sayısı 317’ye varan belge düzenlendiğini belirten Palandöken, “En son başvuruda bulunulan kurumdan belge alınamaz ve başvuru reddedilirse yapılan yatırım ve ödenen harçların tamamı boşa gidiyor. Yeni sistemde, tüm kurum ve kuruluşlara internet üzerinden eş zamanlı başvuru yapılacak” ifadelerini kullandı.

PERBİS İLE VERİMSİZLİK AZALACAK

Palandöken PERBİS uygulamaya girdiğinde esnafın en önemli sorunlarından olan plansız ve verimsiz yatırımların büyük ölçüde azalacağını belirterek, “Ruhsatsız ve kayıt dışı iş yeri kalmayacak” dedi.

Ekonomik açıdan verimsizliğin hırsızlıktan bile daha kötü olduğunun ifade eden Palandöken, “Yeni sistemde, iş yeri açılışlarında aynı sokakta aynı meslek kolunda faaliyette bulunan bir başka esnaf varsa, başvuruda bulunan esnaf uyarılacak ve ona farklı alternatif lokasyonlar önerilecek. Böylelikle verimsizlik büyük ölçüde azalacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.