Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Sabancı Holding 1,5 Milyar TL Yatırım Yapıp, İhracata Odaklanacak

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu  Sanayi Grubu’nun faaliyetlerini 2017 yılında da yeni yatırımlarla büyütmeye devam edeceklerini belirterek, “2017 yılında 1,5 milyar TL’lik yatırım yapacağız. 2017 yılı için 10 milyar TL’lik toplam gelir hedeflerken, 1 milyar dolarlık ihracat rakımına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Hacıkamiloğlu,  Sabancı Holding Sanayi Grubunun geçen yılın üçüncü çeyrek verilerine göre, 8 şirketi ile 110 ülkeye 773 milyon dolarlık ihracat yaparken, 12 ülkede yer alan iştirakleri ile faaliyet gösterdiğini söyledi.
 
“Üretimde ve İnovasyonda Türkiye’nin Gururuyuz”
 
Sanayi Grubunun geçen yılki faaliyetlerini değerlendiren Hacıkamiloğlu, şunları söyledi:
 
“5 ülkede 3.500 çalışanı ile üretim ve 42 ülkeye 162 milyon dolarlık ihracat yapan Kordsa, 407 patent başvurusuna sahip ve 128 adet buluşu mevcut. Kordsa, yürüttüğü AR-GE çalışmaları ve değer yaratan buluşları ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından En İyi Ar-Ge Merkezi Ödülü'ne defalarca layık görüldü. Kordsa ve Sabancı Üniversitesi'nin ayni çatı altında buluştuğu Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ise üniversite-sanayi is birliği için Türkiye'de öncü bir örnek teşkil ediyor. Merkez kapsamında 80 doktora öğrencisi ve 10 profesör ar-ge çalışmalarını yürütüyor. 2016 senesinde hem Türkiye’de hem de Endonezya’da ihracat şampiyonu olan Kordsa, 29,5 milyon dolarlık Türkiye ve Endonezya yeni polyester iplik yatırımlarını 2018 yılında devreye alacak.”
 
Hacıkamioğlu, Lassa markasıyla uluslararası rekabet gücünü de artıran Brisa’nın, Avrupa lastik pazarının üzerinde büyüme sergileyerek, bugün Türkiye’de satılan her üç lastikten biri olduğunun altını çizdi.

‘Avenue I BUS’ Otobüsüne Avrupa’dan Ödül

Aselsan ortaklığıyla üretilen, Türkiye’nin yerli ilk elektrikli otobüsü  Avenue I BUS’un “2016 New Product Innovation”ödülüne layık görüldüğüne dikkat çeken Hacıkamiloğlu şöyle devam etti:

“Temsa Otobüs, 3.800 çalışanı ile 66 ülkeye 136 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu büyük bir başarı 74 patente sahip Temsa Otobüs olarak 2016 yılında birçok yeni ürün lansmanını yaptık. Bunlardan bizi en çok heyecanlandıran ise Aselsan işbirliği ile ürettiğimiz Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk elektrikli otobüsü oldu. 8 dakikada şarj olma özelliğiyle de segmentinde bir ilk. Ayrıca akıllı otobüsümüz Avenue I BUS ile Londra’da düzenlenen ‘Intelligent Mobility’ organizasyonunda ‘2016 New Product Innovation’ ödülünü aldık.



“Türkiye’nin En Geniş Pick- Up Araç Parkına Sahip”

Temas İş Makinelerinin 850 kişilik istihdamı ile iş makineleri kiralama filosunda yüzde 44 büyüme gerçekleştirdiğini belirten Holding Başkanı Hacıkamiloğlu, “Temsa Motorlu Araçlar ise 1050 kişilik ekibiyle Mitsubishi L200 markasıyla Türkiye’deki en geniş pick-up araç parkına sahip. 25 yıldır Adana’da üretimini yaptığımız Fuso Canter markasında da yüzde 30 Pazar payına sahibiz. Avrupa’nın en büyük kumaş üreticisi ve İtalya’da tasarım ofisine sahip olan Yünsa ise 1.300 çalışanı ile 50 ülkeye 60 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.