Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Tapu Harcı Oranı Düştü, Yüksek Alkollü İçecekler Arasındaki Vergi Farkı Ortadan Kalktı

Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV, 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e indirildi. Yüksek alkollü içecekler arasındaki vergisel farklılıklar da ortadan kaldırıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 2018/11674 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile birçok alanda vergisel düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelere ilişkin Maliye Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Açıklamada 7103 sayılı Kanunla işverenlerce kadın hizmet erbabına kreş ve gündüz bakımevi hizmeti verilmek suretiyle sağlanan menfaatlerin gelir vergisinden istisna edildiği belirtildi. Buna göre sağlanan gelir vergisi istisnası, her bir çocuk için aylık brüt asgari ücretin yüzde 15'inden yüzde 50'sine çıkarıldı. Böylece, çocuk başına gelir vergisi matrahından istisna edilen aylık tutar 304 liradan bin 15 liraya yükseldi.

2019 yılı sonuna kadar sanayi sicil belgesini haiz mükelleflerce imalat sanayiinde kullanılmak üzere iktisap edilecek yeni makina ve teçhizat teslimleri, katma değer vergisinden istisna tutuldu, bunlara ilişkin iki kat hızlı amortisman uygulanmasına ise imkan tanındı. Maliye Bakanlığı açıklamada bu Kararname ile Türkiye’de imalat sektörünün ihtiyaç duyduğu temel makine ve teçhizatların yurt içi imalatçıları gözeterek rekabetçi bir ortam sağlayacak şekilde belirlendiğini ifade etti.

ALIM SATIM VERGİLERİNDE 6 AY BOYUNCA İNDİRİM

Kararname ile taşınmazların alım-satım maliyetlerine ilişkin vergilerde de 6 ay boyunca azaltmaya gidildiği belirtildi. Buna göre, konut teslimlerindeki yüzde 18’lik KDV oranı 31 Ekim 2018 tarihine kadar uygulanmak üzere yüzde 8’e, tapu harcı oranı da aynı dönemde yüzde 4’ten yüzde 3’e düştü. Yüksek alkollü içecekler arasındaki vergisel farklılıklar da ortadan kaldırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.