Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

TCMB: Enerji Fiyatlarındaki Güçlü Artış Eğilimi Eylül Ayında Da Devam Edecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) enflasyondaki artışın ana sürükleyicilerinin temel mal ve enerji fiyatları olduğunu belirterek, enerji fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin Eylül ayında da devam edebileceğini belirtti.

TCMB, dün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından değerlendirmelerde bulundu. Ağustos ayında tüketici fiyatları yüzde 2.30 oranında arttığını ve yıllık enflasyonun 2.05 puan yükselerek yüzde 17.90 olduğunu hatırlatan TCMB, gıda enflasyonun işlenmiş gıda grubundaki olumsuz seyre bağlı olarak bir miktar yükseldiğini kaydetti.

Enflasyondaki Artışın Ana Sürükleyicileri Temel Mal ve Enerji Fiyatları

TCMB, enflasyondaki artışın ana sürükleyicilerinin temel mal ve enerji fiyatları olduğunu belirterek, “İthal içeriği yüksek temel mallarda yüksek oranlı fiyat artışları izlenmiştir. Enerji fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin Eylül ayında da devam etmesi beklenmektedir. Bu dönemde hizmet sektöründe de genele yayılan fiyat artışları izlenmiştir. Üretici fiyatları maliyet baskılarının oldukça güçlendiğine işaret etmiştir. Bu görünüm altında çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu ve ana eğilimi önemli ölçüde yükselmiştir” değerlendirmesini yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.