Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

TESK Başkanı Palandöken: Ekonomik Dalgalanmayı Tasarruf Çözer

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, değişim gösteren döviz kurlarının piyasalara olumsuz etkisini azaltmak için tasarruf yapılmasının şart olduğunu belirtti. 

TESK Başkanı Palandöken, dövizdeki hareketliliğe ilişkin açıklama yaptı. Türkiye’nin ve ticari hayatın döviz kurlarının ani artış ve düşüşlerinden az etkilenmesi için tasarruf yapmanın şart olduğuna dikkat çeken Palandöken, “Petrol fiyatlarının artışının pompa fiyatlarına yansımaması için ÖTV’den karşılanması durumu devlete mali olarak yük getiriyor. Bu yüzden kişisel araçlar yerine toplu taşıma kullanmak en doğru karar olacaktır” dedi.

"TASARRUF MİLLİ BİR GÖREV"

Palandöken, tasarrufun “milli bir görev” olduğunu kaydederek, “Hepimizin cebinde bulunan cep telefonları, teknolojik aletlerimiz her şeyde yurt dışına bağlıyız. Tüm bu ürünler dövize bağlı olduğu için şu anda en çok bu ürünlerde tasarruflu davranmak milli bir görevdir. Bununla birlikte elektriği, suyu gereğinden fazla kullanmamak, lüzumsuzsa kapatmak, eve ihtiyaçtan fazla ekmek ya da gıda ürünü almamak, iki ayakkabı varken üçüncüsünün israf olduğunu kavramak gibi durumları da kendimize alışkanlık haline getirmeliyiz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.