Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

TESK Başkanı Palandöken: Tatlı Ve Çikolatadan 1.5 Milyar Liralık Ciro Bekliyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 300’ü aşkın sektörde esnafın Ramazan Bayramı’na hazır olduğunu belirterek, şekerleme tatlı sektöründen 1.5 milyar liranın üzerinde ciro beklediklerini ifade etti.

TESK Başkanı Palandöken, yaklaşan Ramazan Bayramı’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Palandöken, esnafta ve vatandaşta bayram hareketliliğinin başladığını belirterek, bayrama sayılı günler kala 300’ü aşkın sektörde esnafın hazırlıklarını tamamladığını kaydetti.

Yaz sezonunun da başlamasıyla yeni ürünlerin tezgahlara geldiğini ifade eden Palandöken, “Şekerleme tatlı sektörünün bu bayramda 1.5 milyar liranın üzerinde, giyim sektörünün ise 7-8 milyar liralık ciro yapmasını bekliyoruz. Bu bayramda 200 bini aşkın vatandaşın memleketlerine tatile gideceğini tahmin ediyoruz. Ramazan bayramında toplamda 10-11 milyarlık ekonomik büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

“MERDİVEN ALTI VE KORSAN ESNAFLARA KARŞI UYANIK OLUN”

Korsan satıcılara karşı uyarılarda bulunan Palandöken, “Alışverişin yoğunlaştığı her dönemde olduğu gibi yine merdiven altı sahte ürünler satan tatlıcı, baklavacılar ve fason giysi satanlar olacaktır. Vatandaşımızın daha ucuz olsun diye onları tercih etmemesi gerekiyor. Son dönemdeki dalgalanmalar, dolar ve kur artışı da fiyatlara mecburen yansıyor. Fiyatlar ne kadar artarsa artsın esnafımızda her keseye uygun ve her çeşit giyim, gıda vb. ürün var. Hem esnafın emeğini hem vatandaşın sağlığını çalan bu merdiven altı satıcılara karşı uyanık olunmalı. Bilindik mahalle esnafından alışveriş yapmanın en önemli avantajı da en ufak bir sorun olduğunda hemen gidip değişim veya sorun bildirebilirler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.