Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

TİM Fonlarını İhracatçının Hizmetine Sundu

Yükselen döviz kurlarıyla birlikte ihracatçıların faaliyetlerinin olumsuz etkilememesi için Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) adım attı. TİM, elindeki yedek akçeleri ve Türkiye Tanıtım Grubu kaynaklarının bir kısmını ihracatçı firmalara kullandırmak üzere Eximbank ile protokol imzaladı.

TİM, dövizdeki spekülatif yükselişin ihracatı olumsuz etkilememesi adına harekete geçti. Bu kapsamda, İhracatçı Birlikleri ile koordineli bir şekilde mevcut yedek akçeleri ve Türkiye Tanım Grubu kaynaklarının bir kısmını ihracatçı firmalara kullandırmak üzere Türk Eximbank ile protokol imzalandı. Kaynak kullanımına ilişkin protokol, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan nezaretinde TİM Başkanı İsmail Gülle ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım tarafından imzalandı.


"Destek Bizden, İhracat Sizden" sloganıyla düzenlenen imza töreninde bir  konuşma yapan TİM Başkanı Gülle, Türkiye’nin ve iş dünyasını ana gündeminin döviz kurundaki hareketlilik ve ticaret savaşları olduğunu belirtti. Döviz kurunun yükselmesinin arkasında ekonomik bir sebep olmadığını söyleyerek mevcut durumu, “Siyasi sebeplerle ekonomimize saldırıyorlar.” şeklinde açıkladı. Gülle, günün birlik günü olduğunu vurgulayarak verdikleri fonların ihracatçılara 10 kat olarak geri döneceğini belirtti.

“Verdiğimiz Fonlar İhracatçılarımıza 10 Kat Olarak Geri Dönecek”

TİM olarak, bütün güçleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik seferberlik çağrısına hemen cevap verdiklerini ifade eden Gülle, yükselen döviz kurları nedeniyle ihracatçıların zor duruma düşmesini istemediklerini belirtti. Söz konusu fikrin ortaya çıkışını, “İhracatçı Birliklerimiz ile koordineli bir şekilde, yedek akçelerimizin ve Türkiye Tanıtım Grubu fonlarının bir kısmını, Eximbank’a kullandırma kararı aldık. Bu sayede verdiğimiz fonlar, ihracatçılarımıza 10 kat olarak geri dönecek.” sözleriyle açıkladı.

“Ülkemize Yöneltilen Hamlelere Verilecek Yanıtların Destekçisiyiz”

Uluslararası ticarette korumacılığın ve ticaret savaşlarının ön plana çıktığı yeni bir döneme girdiklerini kaydeden Gülle, ihracatçılar olarak her zaman serbest ticaretten yana olduklarını vurguladı. Ülkelerin birbirlerine karşı gümrük duvarlarını yükseltmelerinin, korumacılık politikaları uygulamalarının doğru olmadığını belirterek, “Ancak ülkemize yöneltilen hamlelere Hükümetimiz tarafından verilecek yanıtların da her zaman destekçisiyiz” dedi.

“Bizim İş İnsanlarımız Akıllı Tüccardır”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, son dönemde spekülatif dalgalarla Türkiye’ye çeşitli senaryolar uygulanmak istendiğini belirtti. Bu hamlelerin Türkiye’nin gerçekleriyle uyuşmadığını, ekonomik göstergelerin atılan adımlarla kısa sürede istikrarlı seviyelere geleceğini kaydetti. Pekcan, “Böyle bir dönemde TİM’in atmış olduğu adım son derece anlamlı. Eximbank’a uzattığı el, 10 misli olarak ihracatçılara dönecek. Bizim iş insanlarımız akıllı tüccardır” şeklinde konuştu.

“Biz İhracatçılarla Ortaklık Değil, Kader Birliği Yapıyoruz”

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ise banka olarak iki yıldır hiç faiz arttırımına gitmediklerini, aksine maliyetleri aşağıya çektiklerini söyledi. Geçmişte attıkları adımların bir anlamda böylesi zor günlere hazırlık olduğunu dile getiren Yıldırım, “TİM, bu iş birliğini hayata geçirerek örnek bir kurum olduğunu gösterdi. Biz ihracatçılarla ortaklık değil, kader birliği yapıyoruz. İç içe çalışıyoruz. Banka olarak öncelikli olarak kur ve faiz riski olan ihracatçılarla çalışacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
CumhurbaşkanıEximbank
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.