Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Torba Yasadaki ÇED Maddesi Geri Çekildi

Torba tasarının, maden sahaları için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarının yazılması ve gerekli izinlerin alınmasını üç ay ile sınırlayan 54’üncü maddesi geri çekildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Komisyonda Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor. Tasarının, maden sahaları için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarının yazılması ve gerekli izinlerin alınmasını üç ay ile sınırlayan 54’üncü maddesi geri çekildi. İlgili madde CHP, HDP ve MHP milletvekilleri tarafından Cuma günü sert muhalefet ile karşılanmıştı. Muhalefet vekillerinin tepkisi üzerine Cuma günü oylaması ertelenen madde bugün tasarıdan çıkarıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.