TÜED’den Emeklileri Ev Sahibi Yapacak Proje

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, binlerce emeklinin ev sahibi olamadığı için kira derdiyle boğuştuğunu belirterek, bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini ve başlatılan konut projesinin ilk etabının Ankara’da hayata geçirileceğini ifade etti.

TÜED Genel Başkanı Ergün yaptığı yazılı açıklamayla, binlerce emeklinin ev sahibi olmadığı için kira sorunu yaşadığına dikkat çekti. Ergün, bu kapsamda TOKİ ile süren projelerin yanı sıra dernek olarak da çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Projenin ilk etabının Ankara‘da hayata geçirileceğini kaydeden Ergün, “Bu proje sayesinde, emeklilerimiz ve birinci derece yakınları neredeyse yarı fiyatına, seçkin konumlarda ve 20 yıla varan vadelerde, ötelemeli ödeme seçenekleriyle konut sahibi olabilecek. İsteyen taksitlerini anahtar tesliminde başlatabilecek. Projelerin tamamı banka güvencesinde ve en geç 18 ayda anahtar teslimi garantisiyle hayata geçirilecek” dedi.

İSTANBUL, İZMİR, ANTALYA VE MERSİN İÇİN DE PLANLAMALAR YAPILIYOR

Ergün, proje kapsamında Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı İncek’teki konutlar için ve Etimesgut ilçesinde yer alan Yukarıyurtçu konutları için başvuruların başladığını ifade ederek, “Banka garantisinin yanı sıra bütün projelerimiz derneğimiz ve Emekkent’in sıkı denetimi altında hayata geçirilecek. Kiraya verememe, satamama gibi sınırlamalar bulunmuyor. Kaliteli, ucuz, uygun vade ve ödeme koşullarıyla emeklileri ev sahibi yapmayı amaçlayan projemiz Ankara’nın ardından, İstanbul, İzmir, Antalya ve Mersin‘de de hayata geçirilecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.